30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

Tanec pro ďábla (2016) 17

Bahamy, USA | 2016 | 89 min.

Nadaný teenager Gregory, pocházející z dělnické třídy vesnice Paramin ve státě Trinidad a Tobago, upoutá svým výkonem na divadelních prknech pozornost bohatého podnikatele Jamese. Jejich vzájemné setkání dá vzniknout zvláštnímu přátelství. James bere Grega pod svá křídla a ten pod jeho vlivem nachází vlastní identitu jak profesionálně, tak i umělecky a intimně. Zmatený Greg se však musí také jednou pro vždy vyrovnat s návratem svého otce závislého na drogách a zvládnout svou ranou dospělost. Když se blíží největší pouliční slavnost – karnevalové pondělí – a místní se připravují na každoroční průvod mužské iniciace, Greg se musí postavit Jamesovi čelem a nést důsledky, jež mu změní život.

ZeměBahamy, USA
Rok2016
Délka89 min
Věková skupina17
JazykAngličtina
TitulkyAnglické, české
Režie Maria Govan
Scénář Maria Govan
Kamera James Wall
Hudba Adam Walters
Střih Thomas A. Kreuger
Kontakt m-appeal

Biografie

Maria Govanová Scenáristka, režisérka a producentka původem z bahamského ostrova New Providence. Nedisponuje filmovým vzděláním. Působila v Hollywoodu, poté se na Bahamách věnovala realizaci lokálních guerilla-style dokumentů. Po přesunu do New Yorku natočila svůj oceňovaný celovečerní hraný debut Déšť (Rain, 2008).

Drama, Mládí, Exotika, Tradice, LGBTQ, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.