30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Motýlí polibky (2017) 16

Velká Británie | 2017 | 89 min.

Tři teenageři – Jake, Kyle a Jarred – tráví na sídlišti čas hraním biliardu, pořádáním večírků, kouřením trávy, sledováním porna a taky debatami o sexu. Cokoliv, co rozbije rutinu, je vítáno. Ať už je to hádka v kulečníkovém sálu, nebo krásná nová sousedka Zara – dospívající dívka, která se na sídliště přistěhovala se svou mladší sestrou. Z okna v horním patře vidí Jake na celou bytovku. Samota, izolace a anonymita je to, co jej tady uchvacuje. Za využití vysokého kontrastu černé a bílé a doprovodu sužujících varhan zachycuje snímek život teenagera, jehož rostoucí izolace nabírá zlověstnou formu pod tíhou tajemství, které nesmí nikomu říct.

ZeměVelká Británie
Rok2017
Délka89 min
Věková skupina16
JazykAngličtina
TitulkyAnglické, české
Režie Rafael Kapelinski
Scénář Greer Taylor Ellison
Kamera Nick Cooke
Hudba Nathan Klein
Střih Andrew Walton
Kontakt m-appeal world sales

Biografie

Rafael Kapelinski (1970) Režisér a scenárista z Polska, původním povoláním bankéř. Několik let řídil filmový festival v Toruni. Oborové vzdělání si doplnil na školách v Polsku a ve Velké Británii, předtím již zazářil oceňovaným autorským krátkým snímkem Emilka pláče (Emilka placze, 2006). Ve stejném formátu režíroval ještě několik děl, např. filmem Informátor (Konfident, 2011). Debutoval celovečerním dramatem Motýlí polibky (Butterfly Kisses, 2016).

Drama, Gender, Sexualita + Identita, Kontroverzní, Debut

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.