30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

London Town (2016) 15

Velká Británie, USA | 2016 | 91 min.

Zažijte hudbu a energii punkového undergroundu 70. let! První seznámení s hudbou skupiny The Clash je pro patnáctiletého Shaye jako zjevení, otevírá mu naprosto nový svět společenského vědomí a vzdoru proti establishmentu, svět, který dosud na londýnském předměstí bez jakékoliv perspektivy, neznal. Přímo v srdci nově utvářející se londýnské punkové scény se mu změní život – zamiluje se do nekonformní dívky Vivian a nečekaně si padne do oka s nikým menším, než se samotným elektrizujícím frontmanem kapely – Joem Strummerem. Film, poháněný žhavým soundtrackem přeskakujícím od The Clash přes Ramones až k Buzzcocks, zachycuje hlas i ducha scény, která zatřásla celým světem.

ZeměVelká Británie, USA
Rok2016
Délka91 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Derrick Borte
Scénář Matthew Brown
Kamera Hubert Taczanovksi
Hudba Bryan Senti
Střih Brian Ufberg
Kontakt Sofia Sondervan

Biografie

Derick Borte (1967) Americký scenárista a režisér německého původu. Vystudoval malbu na Old Dominion University a nastoupil dráhu vyhledávaného umělce. Později absolvoval mediální studia na newyorské The New School in New York City a pracoval v Sony Music Studios, kde propojil své umělecké vlohy a vzdělání s filmem a videem. Debutoval celovečerním autorským snímkem Jonesovi (The Joneses, 2009), poté režíroval např. dramata Tma kolem hvězd (Dark Around the Stars, 2013) a H8RZ (2015).

Rodina, Dospívání, Přátelství, Hudba, Láska, Svoboda

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.