30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Hrad Strašidlák a tajné bratrstvo (2017) 10

Německo, Itálie | 2017 | 93 min.

Jako kdyby nestačilo, že se Stephanovi rodiče jenom hádají, teď ještě jeho matka přišla s nápadem, že jej pošlou do internátní školy, aby si zlepšil známky. Ale jeho noví spolužáci mají do třídních mazánků a šprtů daleko. Po počátečním váhání je Stephan přijat do tajného bratrstva. Ta pravá zábava ve škole začíná ve chvíli, kdy chlapci vyhlásí válku dívkám z nedaleké dívčí školy Rosenfels. Zatímco dívky kují pikle proti „třasořitkám,“ chlapci vymýšlejí další lumpárny, kterým by je napálili. Ještě však netuší, že se všichni společně potkají na hradní slavnosti. Katastrofa? Anebo ne?

ZeměNěmecko, Itálie
Rok2017
Délka93 min
Věková skupina10
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Ralf Huettner
Scénář Christian Limmer
Kamera Armin Dierolf
Hudba Ralf Hildenbeutel & Stevie B-Zet
Střih Kai Schröter
Kontakt Beta Cinema

Biografie

Ralf Huettner (1954) Německý scenárista a režisér. Absolvoval TV a filmovou univerzitu v Mnichově. Debutoval oceňovaným snímkem Slečna se zapalovači (Das Mädchen mit den Feuerzeugen, 1987). Z posledních děl uveďme filmy Vincent jede k moři (Vincent will Meer, 2010), Ztracen na Sibiři (Ausgerechnet Sibirien, 2012) nebo Kuchař (Der Koch, 2014).

Akce a dobrodružství, Přátelství, Správná rozhodnutí, Týmová práce, Škola

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.