30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Vlaštovky a Amazonky (2016) 10

Velká Británie | 2016 | 97 min.

Během idylické letní dovolené se čtyři Walkerovic děti postaví proti svým soupeřům Blackettovým a jako smyslu zbavení si to rozdají na plachetnicích v úchvatných vodách anglické Jezerní oblasti. Walkerovi kormidlují svižnou Vlaštovku a Blackettovi zase Amazonku k nedalekému ostrovu, kde postaví tábor. Jejich svět je fantazijním světem plným pirátů a kanónů, světem, kde lodě poražených jsou zabrány a nepřítel je hozen přes palubu. Avšak když vyjde najevo, že rodinný přítel, strejda Jim, je špion, je naše nesourodá posádka nucena odložit své pomyslné meče a spojit síly dohromady, aby jej ochránila před sovětskými nepřáteli.

ZeměVelká Británie
Rok2016
Délka97 min
Věková skupina10
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Philippa Lowthorpe
Scénář Andrea Gibb
Kamera Julian Court
Hudba Ilan Eshkeri
Střih Dave Thrasher
Kontakt The Festival Agency

Biografie

Philippa Lowthorpeová (1961) Britská scenáristka a režisérka. Je známá svojí TV tvorbou, za niž získala řadu cen. Z jejích TV realizací uveďme např. seriály Pět dcer (Five Daughters, 2010) a Zavolejte sestřičky (Call the Midwife, 2012) či snímek Cider s Rosie (Cider with Rosie, 2015). Režisérka debutovala rodinným snímkem Vlaštovky a Amazonky (Swallows and Amazons, 2016).

Akce a dobrodružství, Rodina, Přátelství, Dětství, Příroda, Týmová práce

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.