30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Břídilové (2016) 16

Irsko | 2016 | 83 min.

Nejlepší přátelé Conor a Jock se chovají stejně, oblékají se stejně a chodí skoro všude spolu. Zprávu, že se na západní pobřeží Irska ztratilo jednašedesát balíků kokainu, z nichž každý má hodnotu sedmi milionů eur, chlapci nenechají bez povšimnutí. Jock coby notorický zloděj kol, jehož místní policejní seržant zná víc než dobře, ukradne dvě kola, na kterých se oba chlapci vydají na cestu po irském venkově v naději, že pašované zboží najdou a za peníze utržené z prodeje se budou konečně moci dostat z obtížných poměrů, ve kterých žijí. Nevyhnutelně je však čekají zmatky a potíže, to vše s policií v těsném závěsu. Absurdně zábavný snímek je portrétem přátelství mezi dvěma mladými, citlivými zoufalci s ušlechtilými úmysly.

ZeměIrsko
Rok2016
Délka83 min
Věková skupina16
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Peter Foott
Scénář Peter Foott
Kamera Patrick Jordan
Hudba Ray Harman
Střih Colin Campbell
Kontakt Carnaby International

Biografie

Peter Foott Irský scenárista, režisér a producent. Film vystudoval na škole v Corku. Zaujal již krátkými snímky Jen trochu lásky (Just a Little Bit of Love, 2003) nebo Tesař a jeho neforemná žena (The Carpenter & His Clumsy Wife, 2004) oceněnými na řadě festivalů. Pracoval však především v TV prostředí, kde se věnoval mj. natáčení komediálních pořadů. V celovečerním hraném filmu se uvedl snímkem Břídilové (The Young Offenders, 2016).

Mládí, Přátelství, Týmová práce, Zločin, Debut, Komedie, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.