30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Dračí kletba (2016) 6

Ukrajina | 2016 | 85 min.

V době příšer a hrdinů se hranice mezi lidským světem a světem kouzel stírají. Kyjevské království je v obležení divokého a nezastavitelného draka. Porazit jej se podaří jen hrdinovi jménem Cyril Tanner, jenže duch draka žije dál. Pouze Ohnivý květ může draka opět probudit k životu. Dračímu duchovi se však podaří ovládnout tělo strážkyně této kouzelné květiny, dobré čarodějnice Siringy. Kouzelník Adler se pokusí dobrou čarodějnici zachránit, ale marně. Nemá jinou možnost, než – ač s těžkým srdcem – kouzlem uzamknout drakem posedlou čarodějnici uvnitř dračího doupěte. Nevidí však, že malé dcerce Siringy se podařilo utéct, přesně řečeno odplazit…

ZeměUkrajina
Rok2016
Délka85 min
Věková skupina6
JazykAngličtina
TitulkySimultánní překlad do češtiny
Režie Manuk Depoyan
Scénář Viktor Andriyenko
Hudba Iryna Borysenko
Střih Svitlana Kutsenko
Kontakt Sola Media

Biografie

Manuk Depoyan (1962) Scenárista, režisér a animátor arménského původu. Vystudoval architekturu v Jerevanu, kurzy režie absolvoval v Moskvě. Natočil řadu reklam. Jeho animovaná tvorba mj. zahrnuje filmy Lovec (Ochotnik, 1999), Domeček (Chalabudka, 2014) či celovečerní snímek Nikita Koželuh (Nikita Kožemjaka, 2016).

Animace, Akce a dobrodružství, Rodina, Fantazy, Týmová práce

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.