30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Ztraceni v lesích (2016) 12

Slovinsko | 2016 | 83 min.

Hledání nejlepší fotky do školní soutěže zavede čtyři teenagery do vzdálených hor, kde se ze soutěže o ceny stává boj o holé přežití. Manc, který skupinu vede tam, kde se svým dědou prožil dětství, je obviněn z krádeže telefonu a možná jej čeká vyloučení ze školy. Dalšími členy skupiny jsou spolužáci Mina, Oto a Spurc. Rozmazlená a tvrdohlavá Mina je první, které se v cizím prostředí podlomí kolena, ale Oto je tam naštěstí pro ni. Je to rozumný kluk, který je do Miny zamilovaný. A Spurc, který se vydal do panenské divočiny také bez jakékoliv předchozí zkušenosti s nedostatkem či nouzí, se projeví jako zbabělý a rozmazlený fracek. Jen díky Mancovi se nakonec všichni dostanou zpět do bezpečí domova.

ZeměSlovinsko
Rok2016
Délka83 min
Věková skupina12
JazykSlovinština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Igor Šterk
Scénář Dušan Čater
Kamera Milos Srdić
Hudba Jura Ferina, Pavao Miholjević
Střih Petar Marković
Kontakt Gustav Film

Biografie

Igor Šterk (1968) Slovinský scenárista a režisér. Absolvoval Divadelní, filmovou a TV akademii v Lublani. Již během studií zaujal dokumentem Pohlednice (Razglednice, 1989). Debutoval oceňovaným celovečerním snímkem Expres, expres (Ekspres, Ekspres, 1996), uspěl také dramaty Ladění (Uglasevanije, 2005) a 9:06 (2009).

Akce a dobrodružství, Přátelství, Road movie, Týmová práce, Záhada, Vztahy

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.