30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Dveře do tajemného světa (2016) 10

Polsko | 2016 | 93 min.

Po autonehodě skončí jedenáctiletý Lukas spolu se svou matkou v nemocnici. Maminka upadne do kómatu, a tak musí Lukas do péče ke své jediné příbuzné, tetě Agathě, kterou tak potkává poprvé v životě. Agatha chlapce přivede do hostince u moře, kde jej ubytuje v pokoji, ve kterém dříve bydlela jeho matka. V této místnosti Lukas náhodou objeví tajný průchod do jiné dimenze a brzy se dozví, jaké úžasné a přesto děsivé tajemství nově odkrytý svět skrývá. Modré dveře v jeho pokoji jsou bránou do jiné reality. Za nimi na něj čekají obavy, samota, bezmoc a touhy.

ZeměPolsko
Rok2016
Délka93 min
Věková skupina10
JazykPolština
TitulkyČeské
Režie Mariusz Palej
Scénář Magdalena Nieć, Katarzyna Gacek-Stachowicz, Adam Wojtyszko
Kamera Witold Płóciennik
Hudba Michał Szablowski
Střih Urszula Dutka
Kontakt Mariusz Palej

Biografie

Mariusz Palej (1970) Režisér a kameraman z Polska. Vystudoval kameru na filmové škole PWSFTViT v Lodži. V rámci své tvorby se věnoval TV seriálům, krátkým filmům, dokumentárním projektům i komerčním zakázkám jako TV spotům a videoklipům. V celovečerním formátu debutoval snímkem Za nebeskými dveřmi (Za niebieskimi drzwiami, 2016).

Akce a dobrodružství, Dětství, Nemoc, Fantazy, Nadpřirozeno, Záhada

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.