30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Bratři Lví srdce (1977) 12

Švédsko | 1977 | 102 min.

Devítiletý Karl Lejon zvaný ‚Skorpan‘ trpí tuberkulózou a ví, že brzy zemře. Jeho starší bratr Jonathan se jej ale snaží uklidnit slibem, že se jednoho dne potkají v kouzelné zemi za hvězdami Nangijale. Jonathan sám však brzy poté umírá při požáru domu a nedlouho nato umírá i Skorpan. A tak se oba setkávají v Nangijale – zemi rozdělené do údolí rozkvetlých třešní a údolí ostnatého keře. Jenže v tom druhém údolí žijí lidé v útlaku černého rytíře Tengila a jeho draka Katlea. A tak se bratři, kteří si teď říkají Jonathan a Karl Lví srdce, rozhodnou pomoci utlačovaným bojovníkům za svobodu.

ZeměŠvédsko
Rok1977
Délka102 min
Věková skupina12
JazykČeština
Režie Olle Hellbom
Scénář Astrid Lindgren
Kamera Rune Ericson
Hudba Lasse Dahlberg, Björn Isfält
Střih Jan Persson
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Olle Hellbom (1925-1982) Režisér, producent a scenárista. Začínal v reklamě a TV. Proslavil se především filmy a TV seriály vzniklými podle knih Astrid Lindgrenové, např. Děti z Bullerbynu (Alla vi barn i Bullerbyn, 1970), Emil i Lönneberga (1971), sérií snímků o Pipi Dlouhé punčoše (1969–1970) či filmem Bratří Lví srdce (Bröderna Lejonhjärta, 1977).

Literatura, Drama, Rodina, Přátelství, Fantazy, Nemoc + smrt, Nadpřirozeno

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.