30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Láska je láska (1998) 15

Švédsko | 1998 | 89 min.

Šestnáctiletá introvertní Agnes žije v poněkud nudném a ospalém městě Amal a je zamilovaná do všemi obletované čtrnáctileté spolužačky Elin. Uzavřená dívka trpí svou osamělostí, ale neví, jak se ze zoufalé situace dostat. Mladičká Elin zase spokojeně přijímá obdiv okolí, cítí se však v městečku jako svázaná. Připadá jí, že se tu nic neděje, a touží dostat se odtud do velkého města. Nepochybuje o tom, že ji čeká budoucnost filmové hvězdy, modelky nebo třeba i psycholožky. Zároveň se chce podvědomě vymanit z rodiny, ve které má neustále spory se starší sestrou Jessicou i s unavenou matkou. Po náhodném sblížení s Agnes však Elin začne pociťovat něco, co dosud nepoznala…

ZeměŠvédsko
Rok1998
Délka89 min
Věková skupina15
JazykŠvédština
TitulkyAnglické, české
Režie Lukas Moodysson
Scénář Lukas Moodysson
Kamera Ulf Brantås
Střih Michal Leszczylowski, Bernhard Winkler
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Lukas Moodysson (1969) Spisovatel, režisér a scenárista. Vystudoval Institut dramatiky ve Stockholmu. Realizoval krátké filmy, proslavil se celovečerním debutem Láska je láska (Fucking Åmål, 1998). Z jeho další tvorby uveďme např. snímky Rána v srdci (Ett hål i mitt hjärta, 2004), Kontejner (Container, 2006) a Mamut (Mammoth, 2009).

Šikana, Gender, Sexualita + Identita, Mládí, Láska, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.