30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Annabell v zemi divů (2014) 6

Švédsko | 2014 | 75 min.

Hravé hudební dobrodružství malé Annabell Olssonové, které víc než 7 a méně než 11 let. Má tři malé sourozence – trojčátka, která většinou tropí nějaké lumpárny, a babičku, která je zdrojem většího dobrodružství, než si Annabell vůbec uvědomuje. V babiččině venkovském domě je kniha skrývající nedokončený příběh o čaroději, který se proměnil v pohár limonády a pak sám sebe vypil. Už více než sedmdesát let se babička zabývá otázkou, jak se to mohlo stát a jak by se dal čaroděj zase vrátit. Teď je na Annabell, aby se společně s babičkou pokusily pomoci čarodějovi a příběh dokončily.

ZeměŠvédsko
Rok2014
Délka75 min
Věková skupina6
JazykŠvédština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Elisabet Gustafsson
Scénář Torbjörn Jansson
Kamera Alex Lindén
Střih Tony Österholm
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Elisabet Gustafssonová (1972) Scenáristka a režisérka. Působila v Paříži, kde produkovala reportáže pro švédskou TV. Inspirována Francií později režírovala krátké snímky Velký kouzelník (Den store trollkarlen, 2007) či Sedmá slepice (La 7ème poule, 2011). V celovečerní stopáži uvedla film Annabell v zemi divů (Krakel Spektakel, 2014).

Akce a dobrodružství, Literatura, Rodina, Přátelství, Fantazy

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.