30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Eskil a Trinidad (2013) 8

Švédsko | 2013 | 98 min.

Eskilův táta opravuje elektrárny, což znamená, že rodina často cestuje z místa na místo. Ve chvíli, kdy chlapec někde získá kamarády, musí se stěhovat za další elektrárnou. To, že s nimi nejezdí Eskilova máma, je pro něj velmi těžké. Ta však odmítá kočovný způsob života po chladném severu. Naštěstí se ale všude provozuje lední hokej, který Eskil hraje k radosti svého otce, bývalého profesionálního hráče. Chlapec ale nepatří zrovna k nejlepším střelcům, a tak dumá nad tím, jestli má cenu snášet hokejová zranění jen tak, pro nic za nic. Mnohem víc jej zajímá mořeplavba; zvláště pak loď, kterou za vesnicí staví Trinidad.

ZeměŠvédsko
Rok2013
Délka98 min
Věková skupina8
JazykŠvédština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Stephan Apelgren
Scénář Stephan Apelgren
Kamera Anders Bohman
Hudba Joachim Holbek
Střih Hakan Karlsson
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Stephan Apelgren (1954) Scenárista a režisér. Vystudoval zvuk na Dramatickém institutu ve Stockholmu. Úspěšně debutoval celovečerní komedií pro děti Suneovo léto (Sunes sommar, 1993). Věnuje se realizaci filmů a TV seriálů s dětskou a krimi tematikou, např. Wallander (2005), Černá ovce (Svarte får, 2011) či Eskil & Trinidad (2013).

Akce a dobrodružství, Rodina, Přátelství, Dětství, Týmová práce, Sport, Otcovství, Vztahy

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.