30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny švédské kinematografie

Přeskoč (2007) 10

Švédsko | 2007 | 89 min.

Bratři Azad a Tigris jsou odloučeni od svých rodičů v okamžiku, kdy se v zemi kdesi na Středním východě rozpoutá válka. Nakonec se dostanou spolu s dalšími utečenci do Švédska, kde se musí vydávat za děti někoho jiného. Ale život v cizí zemi – tedy bez rodičů, přátel a těch, kteří jim rozumí – není nejsnadnější. Sen o setkání celé rodiny ve Švédsku se postupně vytrácí. Ale pokud člověk uvěří, že je možné cokoli, tak se vše může podařit. S pomocí výstředního pouličního prodavače hot dogů, opravdové lásky a Azarova mistrovství ve skákání naděje obou chlapců opět ožívají.

ZeměŠvédsko
Rok2007
Délka89 min
Věková skupina10
JazykŠvédština
TitulkyAnglické
Režie Petter Næss
Scénář Moni Nilsson, Kurt Öberg
Kamera Marius Johansen-Hansen
Hudba Nils Petter Molvær, Nizamettin Ariç
Střih Inge-Lise Langfeldt, Anders Refn, Anders Teigen
Kontakt The Swedish Film Institute

Biografie

Petter Næss (1960) Původně divadelní režisér, dramatik a herec, později také scenárista a režisér z Norska. Debutoval komedií Absolutní přežitek (Absolutt blåmandag, 1999), poté realizoval např. komedie Elling (2001) a Miluj mě zítra (Elsk meg i morgen, 2005) nebo dramata Hoppet (2007) a Kříž cti (Into the White, 2012).

Rodina, Přátelství, Týmová práce, Sport, Imigranti

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.