30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Vítejte ve Švýcarsku

Darebáci na cestách (2006) 10

Švýcarsko | 2006 | 100 min.

Snímek sleduje osudy dvanáctiletých chlapců Eugena a Wrigleyho v průběhu jejich posledního letního dobrodružství. Když rodiče Wrigleymu oznámí svůj úmysl poslat jej do internátní školy, chlapci se rozhodnou utéct do Curychu v naději, že tam najdou slavného hledače pokladů a krále všech uličníků Fritzliho Bühlera. Pak ale narazí ve vlaku na svůj skautský oddíl, který je na cestě do Ticina a jsou nuceni se k němu připojit. Odtamtud pak opět utíkají a snaží se na kole dojet až do Curychu. Mezitím se však přijde na to, že zmizeli, a tak jsou jim rodiče v patách. Na své riskantní cestě přes Alpy oba chlapci začínají pochybovat, jestli Fritzli Bühler opravdu žije v Curychu a jestli vůbec existuje.

ZeměŠvýcarsko
Rok2006
Délka100 min
Věková skupina10
JazykNěmčina, Swiss-German
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Michael Steiner
Scénář Michael Sauter, Christoph Frey, Michael Steiner
Kamera Pascal Walder
Hudba Adrian Frutiger, Diego Baldenweg
Střih Tobias Fueter, Gisela Weibel
Kontakt Beta Cinema GmbH

Biografie

Michael Steiner (1969) Režisér a scenárista. Na univerzitě v Curychu studoval etnologii, dějiny umění a film. Působil jako novinář. Debutoval celovečerním dramatem Ticho uvnitř (The Silence within, 1996). Zaujal např. komedií Darebáci na cestách (Mein Name ist Eugen, 2005) nebo thrillerem Pastýřova panenka (Sennentuntschi, 2010).

Akce a dobrodružství, Dospívání, Přátelství, Dětství

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.