30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Vítejte ve Švýcarsku

Bratrstvo kominíků (2013) 12

Německo, Švýcarsko | 2013 | 98 min.

Až do poloviny 19. století byla chudoba horských zemědělců ze švýcarské oblasti Ticino tak hrozivá, že jim často nezbývalo nic jiného, než nechat své děti za peníze narukovat do Milána na kominickou práci. Stejnému osudu se nevyhnul ani mladý Giorgio. Je nucen prolézt černočerné komíny a saze čistit holýma rukama. Své srdce však neztrácí. Společně s kominickými kolegy zakládají sdružení Černých bratrů. Ti drží pohromadě, bojují proti bídě a zapojují se do bojů pouličních gangů Milána. Film popisuje poutavé dobrodružství mladých kominíků včetně jejich velkolepého útěku zpátky do své vlasti.

ZeměNěmecko, Švýcarsko
Rok2013
Délka98 min
Věková skupina12
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Xavier Koller
Scénář Klaus Richter
Kamera Felix von Muralt
Hudba Balz Bachmann
Střih Gion-Reto Killias
Kontakt Beta Cinema GmbH

Biografie

Xavier Koller (1944) Scenárista a režisér. Vystudoval Akademii dramatických umění v Curychu, působil v divadle, v TV a filmu začínal jako herec. Režijně debutoval celovečerním snímkem Hannibal (1972). Oceňované jsou jeho filmy Cesta naděje (Reise der Hoffnung, 1990), Gripsholm (2000) nebo Horálek (Schellen-Ursli, 2015).

Akce a dobrodružství, Chudoba, Dospívání, Přátelství, Historie, Týmová práce

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.