30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Česká a filmová a televizní tvorba

Jak jsme oživovali dědečka (2016) 7

Česká republika | 2016 | 15 min.

Broňa a Jirka přijíždějí s rodiči na návštěvu ke svému dědečkovi. Tam je ale čeká smutné překvapení, protože dědeček leží v posteli a odmítá vstát. Děti zjistí, že za jeho domnělou nemocí se skrývá stesk po babičce, která nedávno umřela. Rozhodnou se dědečka vyléčit po svém, ale moc se jim to nedaří. Rodiče vidí jediné řešení – poslat dědečka do nemocnice. Tenhle nápad se nelíbí ani dětem, ani dědečkovi, a tak společně utečou. Dědečkovi tajný výlet svědčí, jenže pak se jim do cesty připlete toulavý pes a nepřímo způsobí, že kolečkové křeslo i s dědečkem skončí v rybníce. Děti, které neumí plavat, skočí za ním. Uvidíme, kdo koho bude vlastně muset nakonec zachránit…

ZeměČeská republika
Rok2016
Délka15 min
Věková skupina7
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Karel Janák
Scénář Karel Janák
Kamera Martin Šácha
Hudba Aleš Březina
Střih Martin Kirov
Kontakt Česká televize

Biografie

Karel Janák (1970) Filmový a TV režisér. Vystudoval ČVUT a FAMU. Uvedl se TV snímkem Vetřelci v Coloradu (2002). Hitem se stala jeho trilogie komedií Snowboarďáci (2004), Rafťáci (2006) a Ro(c)k podvraťáků (2006). Z řady jeho filmů pro děti připomeňme např. Ať žijí rytíři! (2009), Anděl (2011), Mimozemšťan (2012) a Trosečník (2016).Tento film je součástí pásma Pravý rytíř.

Akce a dobrodružství, Rodina, Přátelství, Správná rozhodnutí, Nemoc

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.