30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Dost! (2016) 14

Nizozemsko | 2016 | 104 min.

Co když se vaši nejlepší přátelé točí kolem těch nesprávných lidí? Sander zná Chrise a Maartena celý život, ale když jdou každý do jiné školy, připojí se k nim drsňák Emiel. Sander se snaží si jej oblíbit, ale díky násilnické povaze Emiela to je těžké. I Sanderův milostný život má určité potíže. Líbí se mu spolužačka Indra, o které se ale Sander domnívá, že má přítele. A Indra si zase myslí o Sanderovi, že je zadaný. Když se však jedno odpoledne strávené s kamarády vymkne kontrole a dojde ke zranění jednoho chlapce, všichni se snaží svalit vinu na Sandera. Dokáže odolat tlaku svých přátel, nebo se, stejně jako v minulosti, rozhodne své přátele nezradit? Podaří se mu dokázat svou nevinu dřív, než je ztratí všechny?

ZeměNizozemsko
Rok2016
Délka104 min
Věková skupina14
JazykNizozemština
TitulkyAnglické, české
Režie Tessa Schram
Scénář Maria Peters & Mirjam Oomkes
Kamera Thijmen Doornik
Hudba Quinten Schram
Střih Joost van de Wetering
Kontakt Shooting Star Filmcompany

Biografie

Tessa Schramová (1988) Nizozemská herečka a režisérka. Filmové vzdělání získala na filmové akademii v Amsterdamu, kterou absolvovala krátkým snímkem Ztráty a nálezy (Lost and Found, 2012). Před tím, než představila svůj celovečerní debut Léky proti bolesti (Pijnstillers, 2014), se věnovala realizaci videoklipů a hereckému umění.

Mládí, Přátelství, Správná rozhodnutí, Zločin, Láska, Empatie, Vztahy, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.