30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Česká a filmová a televizní tvorba

Pravý rytíř (2016) 7

Česká republika | 2016 | 15 min.

V mnoha pohádkách už to bylo-nebylo: zlý černokněžník unese princeznu a hrdina musí splnit tři úkoly, aby ji zachránil... Postavy jsou typicky pohádkové, a přece mají s dnešními lidmi mnoho společného. Ambiciózní rytíř vzhlíží ve svém synovi, kterému naplánoval celý život a neustále má potřebu mu říkat, co má dělat. Dokonce ho doprovází do světa, kde na něj dává pozor. Syn by mnohem raději četl knihy nebo maloval, ale to jediné, co jeho otec uznává, jsou zbraně a boj. Okolnosti však oba donutí, aby své postoje přehodnotili: rytíř pochopí, že ne všechno se dá vyřešit mečem, a jeho syn si zase uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou.

ZeměČeská republika
Rok2016
Délka15 min
Věková skupina7
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Martin Doelnský
Scénář Petr Hudský
Kamera Ferdinand Mazurek
Hudba Petr Wajsar
Střih Petr Pauer
Kontakt Česká televize

Biografie

Martin Dolenský (1970-2017) Scenárista a režisér. Absolvoval režii na FAMU. Debutoval komedií Chyťte doktora (2007), ve stejném žánru natočil Můj vysvlečenej deník (2012). Ve spolupráci s TV realizoval dokumenty i pohádky, např. Paní Olga (2006) či O bílé paní (2008), spolurežíroval také seriály Vyprávěj (2009) či Nevinné lži (2013).Toto pásmo obsahuje následující filmy:
Jak jsme oživovali dědečka

Akce a dobrodružství, Pohádka, Otcovství, Láska

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.