30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Storm a tajné psaní (2016) 12

Nizozemsko, Belgie, Lucembursko | 2016 | 105 min.

Co když jste najednou sami a nepřítelem může být kdokoliv kolem vás? Stormovi začíná to pravé dobrodružství ve chvíli, kdy jeho otec Klaas souhlasí s novou prací. Tajně ve své tiskárně tiskne zakázané texty. Stormově matce se to ani trochu nelíbí, mít odlišné názory je přece nebezpečné. A tak bezpečný život, který Storm doposud znal, se ve chvíli, kdy je Klaas přistižen při činu, obrátí vzhůru nohama. Storm zvládne včas uprchnout s originálem dopisu, ale stává se tak objektem pátrání. Dostane se mu nečekané pomoci, když potká dívku Marieke, která žije v podzemních tunelech města. Storm se snaží zachránit svého otce, ale nemá času nazbyt. Komu všemu může věřit?

ZeměNizozemsko, Belgie, Lucembursko
Rok2016
Délka105 min
Věková skupina12
JazykNizozemština
TitulkyAnglické, české
Režie Dennis Bots
Scénář Karen van Holst Pellekaan
Kamera Rolf Dekens
Hudba André Dziezuk
Střih Peter Alderliesten
Kontakt Incredible Film

Biografie

Dennis Bots (1974) Nizozemský scenárista, režisér a producent původem ze Zambie. Absolvoval Nizozemskou filmovou a TV akademii. Spolurealizoval např. TV seriály Západní vítr (Westwind, 1999) či Dům Anubis (Het Huis Anubis, 2006–2007), který rozvinul v úspěšnou sérii celovečerních filmů (2008–2010). Dále režíroval např. snímek Kód M (Code M, 2014).

Akce a dobrodružství, Drama, Lidská práva, Přátelství, Historie, Náboženství, Týmová práce, Svoboda

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.