30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Teresa a Tim (2016) 5

Španělsko | 2016 | 73 min.

Skřítci každoročně přinášejí jaro. Tim je ale nováčkem, a tak se na pouti díky své nepozornosti oddělí od své skupiny skřítků a padne do rukou Samuela a Vlada, kteří z něj udělají cirkusovou atrakci. Šestiletá návštěvnice pouti Teresa je z něj úplně bez sebe. Díky ní se Timovi podaří za zajetí utéct. Teresa mu poskytne tajné útočiště u ní v domě a společně pak zažívají řadu dobrodružství, při nichž se stávají nerozlučnými kamarády. Časem se však Tim začíná proměňovat. Od svého světa a své komunity je totiž odloučen příliš dlouho. A jen návrat domů jej může zachránit. A to rychle, není času nazbyt. Je ale třeba se mít na pozoru – Vlad má nalíčeno!

ZeměŠpanělsko
Rok2016
Délka73 min
Věková skupina5
JazykŠpanělština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Agurtzane Intxaurraga
Scénář Juan Luis Carreras
Kamera Angel Alonso
Hudba Joseba Beristain
Střih Angel Alonso
Kontakt Jone Landaluze

Biografie

Agurtzane Intxaurragaová Španělská herečka, scenáristka a režisérka baskického původu. Studovala žurnalistiku a drama. Dlouhodobě působí na divadelní scéně. Zosobnila desítky rolí, realizovala řadu divadelních her. Zabývala se také seriálovou TV tvorbou. Ve filmu debutovala celovečerním animovaným snímkem Teresa & Tim (2016).

Animace, Přátelství, Fantazy

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.