30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Ve špatné společnosti (2016) 15

Chile | 2016 | 89 min.

Po zatčení kvůli násilnému přepadení čerpací stanice skončí problémový Tano ze Santiaga v péči svého otce Javiera, automechanika žijícího v malé horské komunitě na jihu Chile. Svéhlavý teenager se brzy spřátelí s plachým a podivínským chlapcem jménem Cheo z indiánského etnika Mapučů, jehož domorodá komunita bojuje proti nucenému odsunu a likvidaci svých polí kvůli místní obrovské továrně na celulózu. Společný boj proti tlaku školní šikany a problémovému domovu oba chlapce ještě více stmelí a přinutí je zúčtovat nejen se sebou samými, ale i se světem kolem nich.

ZeměChile
Rok2016
Délka89 min
Věková skupina15
JazykŠpanělština
TitulkyAnglické, české
Režie Claudia Huaiquimilla
Scénář Claudia Huaiquimilla, Pablo Greene
Kamera Matias Illanes
Hudba Miranda Y Tobar
Střih Valeria Hernandez
Kontakt Alpha Violet

Biografie

Claudia Huaiquimillaová (1987) Scenáristka a režisérka z Chile původem z etnické skupiny Mapučů, kteří jsou inspirací pro její filmovou tvorbu. Absolvovala audiovizuální studia na Chilské pontifikální katolické univerzitě v Santiagu de Chile. Natočila krátký snímek Nejdelší noc (San Juan, la noche más larga, 2012), kterým se prosadila na řadě mezinárodních filmových festivalů. V celovečerním formátu debutovala dramatem Špatný vliv (Mala junta, 2016).

Drama, Mládí, Exotika, Rodina, Lidská práva, Přátelství, Správná rozhodnutí, Tradice, Otcovství, Politika, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.