30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Vítejte ve Švýcarsku

Děti od hory Napf (2011) 8

Švýcarsko | 2011 | 87 min.

Padesát farmářských dětí prožívá své dětství v srdci horského Švýcarska. Ráno se plahočí hlubokým sněhem téměř deset kilometrů pěšky do obecní školy a odpoledne je po návratu zpět na farmu čeká fyzická práce. Již v raném věku jsou hozeni do každodenní reality spočívající v nutnosti starat se o obživu. Příběhy dětí se odehrávají na horských farmách, do nichž máme možnost nahlédnout a poznat jejich izolovaný a uzavřený svět. Očima dětí tak zažijeme, co to znamená, když se objeví vlk nebo když se kuřat zmocní jestřáb a také to, jak se děti vyrovnávají s rozmary počasí.

ZeměŠvýcarsko
Rok2011
Délka87 min
Věková skupina8
JazykNěmčina
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Alice Schmid
Scénář Alice Schmid
Kamera Alice Schmid
Hudba Daniel Almada
Střih Caterina Mona
Kontakt Ciné A.S. GmbH

Biografie

Alice Schmidová (1951) Scenáristka a režisérka. Studovala jazyky, filmové vzdělání získala v Bernu a New Yorku. V rámci své oceňované tvorby se věnuje globálním příběhům s dětskými hrdiny, např. Řekni ne (Say No, 1993), Zabíjel jsem lidi (I Killed People, 1999) nebo Děti z hory Napf (Die Kinder vom Napf, 2011).

Rodina, Přátelství, Dětství, Příroda, Tradice, Dokument

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.