30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Neříkej mi synu (2016) 15

Brazílie | 2016 | 82 min.

Sedmnáctiletý Pierre právě započal druhou polovinu puberty. Hraje v kapele, na večírcích si užívá sexu a pak si před zrcadlem tajně zkouší ženské oblečení a rtěnku. Od smrti otce se o něj i jeho mladší sestru Jacqueline stará jen matka Aracy, která je oba rozmazluje. Zjištěním, že jej po narození matka ukradla z porodnice, se chlapci dramaticky změní život. Přes noc se mu rozpadá svět; matka je zatčena. Jeho biologičtí rodiče Gloria a Matheus strávili posledních sedmnáct let hledáním, a tak se zoufale snaží dohnat všechny ztracené roky a trávit čas se svým nejstarším synem, kterému říkají Felipe. Jenže Pierre má o svém životě jiné představy.

ZeměBrazílie
Rok2016
Délka82 min
Věková skupina15
JazykPortugalština
TitulkyAnglické, české
Režie Anna Muylaert
Scénář Anna Muylaert
Kamera Barbara Alvarez
Hudba Berna Ceppas
Střih Helio Villela
Kontakt Loco Films

Biografie

Anna Muylaertová (1964) Scenáristka a režisérka z Brazílie. Studovala filmovou tvorbu na univerzitě v São Paulu. Působila jako filmová kritička, TV editorka i reportérka. Natočila několik krátkých filmů, úspěšně debutovala celovečerním snímkem Durval Discos (2002). Z dalších oceněných děl např. Druhá matka (Que Horas Ela Volta?, 2015).

Drama, Gender, Sexualita + Identita, Mládí, Rodina, Zločin, Psychologie, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.