30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Jeffrey (2016) 12

Dominikánská republika | 2016 | 78 min.

Dvanáctiletý Jeffrey se musí v životě otáčet jako dospělý – pracuje na rušných ulicích Santa Dominga jako umývač oken aut, a pomáhá tak své matce utáhnout domácnost. Má však velké plány – chce se stát zpěvákem reggaetonu. Se svým bratrem Jeysonem skládá a nahrává skladby o prostředí, ve kterém žije, o svém způsobu života a snech do budoucna. Ve filmu sledujeme, jak Jeffrey oslovuje nové zákazníky, snaží se vyhýbat sporům s jinými umývači oken, tráví čas doma se svou rodinou a šplhá na svůj zvláštní strom, kterému se svěřuje se svými nadějemi na lepší život. Snímek zachycuje skutečný příběh chlapce, který se snaží realizovat své sny.

ZeměDominikánská republika
Rok2016
Délka78 min
Věková skupina12
JazykŠpanělština
TitulkyAnglické, české
Režie Yanillys Pérez
Kontakt Loco Films

Biografie

Yanillys Pérezová (1983) Scenáristka, režisérka, producentka a herečka z Dominikánské republiky. Díky herectví se dostala k filmové tvorbě. Realizovala několik krátkých hraných snímků, např. Rozbité stropy (Techos rotos, 2014) nebo Světluška (Firefly, 2016). V celovečerní stopáži představila oceňovaný dokument Jeffrey (2016).

Hudba, Dokument, Svoboda

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.