30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Vzpomínky na léto (2016) 13

Polsko | 2016 | 87 min.

Léto koncem sedmdesátých let. V malém provinčním městečku žije dvanáctiletý Piotrek se svou matkou; oba pojí velmi silné pouto. Zatímco otec je obchodně na delší dobu pryč, chlapcova matka začne trávit skoro každou noc zábavou mimo domov. Jejich prostý a jasný vztah se tak okamžitě začíná komplikovat. Piotr, zapletený do afér světa dospělých, se cítí ztracený a osamělý. Mezi vrstevníky je mu nejdříve dobře, později však cítí zklamání. A po návratu otce ze služební cesty je postaven před nepříjemnou volbu. Má být na straně matky? Nebo bude loajální vůči otci? Jaký bude mít tato bolestivá a těžká zkušenost dopad na jeho vztah s matkou?

ZeměPolsko
Rok2016
Délka87 min
Věková skupina13
JazykPolština
TitulkyAnglické, české
Režie Adam Guzinski
Scénář Adam Guzinski
Kamera Adam Sikora
Hudba Michal Jacaszek
Střih Maciej Pawlinski
Kontakt Agata Nykiel-Baraniak

Biografie

Adam Guziński (1970) Polský režisér a scenárista. Absolvoval filmovou školi PWSFTViT v Lodži. Ještě během studií na sebe upozornil filmy Jakub (1997) a Antikrist (Antychryst, 2002), přičemž druhý z nich obletěl mezinárodní festivaly, stejně jako jeho pozdější celovečerní debut Chlapec na cválajícím koni (Chłopiec na galopującym koniu, 2006).

Drama, Mládí, Rodina, Přátelství, Empatie, Vztahy, Mládí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.