30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

My děti ze stanice Beznaděj (2016) 15

Indie | 2016 | 115 min.

Dvanáctiletý Raju skončí po útěku z domova na nádraží. Tím vstoupí do zcela neznámého světa, se kterým nemá žádné zkušenosti. A jako plachý a nejistý kluk padne do rukou gangu zapleteného do nelegálního obchodu. Seznámí se Jollou, stejně starým členem gangu a narkomanem, který jej zaučí do triků nezbytných pro přežití na nástupišti. Ta si gangy striktně rozdělily pro prodej falešné pitné vody, zatímco vlaky samotné jsou k dispozici všem. Hoši se spolčí ještě s jedním chlapcem z nástupiště a začnou prodávat svou vlastní vodu levněji než jejich konkurence. Tu však představuje jejich bývalý boss, a tak si říkají o velké problémy.

ZeměIndie
Rok2016
Délka115 min
Věková skupina15
JazykHindština
TitulkyAnglické, české
Režie Prithvi Konanur
Scénář Prithvi Konanur
Kamera Eswaran Thangavel
Střih Shivkumar Swamy
Kontakt Prithvi Konanur

Biografie

Prithvi Konanur Indický scenárista a režisér. Působil v oblasti informačních technologií, později absolvoval filmovou režii v programu Newyorské filmové akademie v Los Angeles. Na Srí Lance natočil krátký dramatický snímek Podmíněné příměří (A Conditional Truce, 2008), v celovečerním formátu debutoval dobrodružným filmem Vlny (Alegalu, 2012) uvedeným na řadě mezinárodních filmových festivalů. Poslední realizací je dokudrama Děti železnice (ರೈಲ್ವೆ ಮಕ್ಕಳು, 2016).

Drama, Exotika, Lidská práva, Chudoba, Kontroverzní, Dospívání, Přátelství, Týmová práce

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.