30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panorama

Přízrak z jezera (2016) 10

Japonsko | 2016 | 96 min.

V roce 2036 se Ryosuke Fujii (31) triumfálně vrací do svého rodného města jako světově proslulý fotograf. Důvodem je výstava jeho děl, která je zde k vidění. Potkává se zde s Kentem, kamarádem z dětství. Ten mu ukáže dinosaura, kterého vytvořil na základě legendární „Biwassky“ (á la Lochnessky) žijící v jezeře Biwa. Před více než dvaceti léty zahlédli jednou v tehdy jedenáctiletí Ryosuke, Kento a jeho bratranec Saki záhadný velký černý objekt, který se pohyboval na hladině jezera Biwa. Jen málokdo jim samozřejmě věřil. Ryosuke se ale dozví, že jeho zesnulá matka a slavná fotografka Yumiko příšeru viděla také a bádáním po ní strávila hodně času.

ZeměJaponsko
Rok2016
Délka96 min
Věková skupina10
JazykJaponština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Naoki Segi
Scénář Yu Sakudo
Kamera Takeshi Arai
Hudba JABBERLOOP
Střih Tomoko Hiruta
Kontakt Soul Boat Inc,

Biografie

Naoki Segi (1963) Japonský režisér. Po studiích pracoval v produkci, poté odešel na volnou nohu. V současné je součástí společnosti Soul Boat. Jeho tvorba zahrnuje celovečerní komedii Nudlař Samuraj (Râmen samurai, 2011), nebo dramatické snímky Route 42 (2012) a Karaage USA (2014).

Rodina, Přátelství, Dětství, Fantazy, Životní prostředí

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.