30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Traktůrek Ferda (2016) 5

Norsko | 2016 | 75 min.

Když se do domu vedle statku přistěhuje zvídavý chlapec Gustav, potkává nové úžasné sousedy – Goggena, Gryneta a Gamlefara. To nejúžasnější, co jej mohlo potkat, je však jeho nový nejlepší přítel – malý šedý traktůrek Ferda! Ferda totiž není obyčejný traktor. Díky kouzelné zapalovací svíčce má srdce, a tak dokáže myslet i cítit jako člověk. Společná náklonnost Ferdy a Gustava vůči neposednému kůzlátku Houdinim jim oběma přinese nejedno zábavné dobrodružství. Dělají si totiž zálusk na trofej z velkého festivalu farmářských trhů, kterou chtějí přivést farmáři Gamlefarovi!

ZeměNorsko
Rok2016
Délka75 min
Věková skupina5
JazykNorština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Peder Hamdahl Næss
Scénář Jason Tammemägi, Linda May Kallestein
Kamera Ron Coe
Hudba Lars Kilevold
Střih Leif Axel Kjeldsen
Kontakt Norwegian film institute

Biografie

Peder Hamdahl Næss (1971) je norský scenárista a režisér. Pro TV realizoval scénáře k seriálům jako např. Hotel Caesar (1998), k němuž natočil i několik epizod. Ve spolupráci s Arnem Lindtnerem Næssem natočil celovečerní rodinné snímky Olsenova parta a tajemství černého zlata (Olsenbanden jr. og det sorte gullet, 2009) a Olsenova parta a mistr zlodějů (Olsenbanden jr. Mestertyvens skatt, 2010). Jako filmový režisér se představuje dětskými snímky o dobrodružství červeného traktůrku.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.