30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Letní kino

Osm hrozných (2015) 15

USA | 2015 | 167 min.

VSTUPENKY na Letní kino zakoupíte v sekci doprovodného programu.
Několik let po americké občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth, lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová. Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena, bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí, a Chrise Mannixe, jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou…

ZeměUSA
Rok2015
Délka167 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Quentin Tarantino
Scénář Quentin Tarantino
Kamera Robert Richardson
Hudba Ennio Morricone
Střih Fred Raskin
Kontakt Forum Film Czech Republic & Slovakia

Biografie

Quentin Tarantino (1963) patří ke kultovním americkým filmovým tvůrcům. Navštěvoval kurzy herectví, začínal však jako scenárista. Prorazil celovečerní autorskou gangsterkou Gauneři (Reservoir Dogs, 1992), která získala přízeň publika stejně jako jeho další filmové hity Pulp Fiction: Historky z podsvětí (Pulp Fiction, 1994), Jackie Brown (1997) Kill Bill 1, 2 (2003, 2004), Hanební parchanti (2009) nebo Nespoutaný Django (Unchained Django, 2012). Za své snímky získal řadu ocenění.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.