30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Pocta velikánům - 80 let zlínského filmového studia

Indiáni z Větrova (1979) 8

Československo | 1979 | 82 min.

„Větrováci“, tak si říkají chovanci dětského domova v pohraniční obci na jižní Moravě. Všem chybí rodina. Není to spravedlivé, ale nemohou nad tím plakat. Mají přece jeden druhého, musí držet spolu. Jednoho z nich, Přemka, napadne, že jsou na tom trochu jako hrdí psanci prérie. Netrvá to dlouho a většinu větrovských kluků sdruží Přemek pod společný totem. S vesnickými kluky vedou větrovští „indiáni“ nesmiřitelnou válku. V příběhu o kamarádství, které překoná i zarputilé klukovské soupeření, sehraje důležitou roli i blízká posádka Pohraniční stráže a vysloužilý pes Rank…

ZeměČeskoslovensko
Rok1979
Délka82 min
Věková skupina8
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Július Matula
Scénář Markéta Zinnerová
Kamera Antonín Daňhel
Hudba Dezider Ursiny
Kontakt NFA

Biografie

Július Matula (1943), scenárista a režisér, se původně aktivně věnoval vrcholovému sportu. Později absolvoval režii na FAMU. Začínal na Barrandově jako asistent jiných filmařů. Spolurežíroval povídkový snímek Motiv pro vraždu (1974), samostatně debutoval celovečerní komedií Řeknem si to příští léto (1977). Z další tvorby uveďme dětský film Indiáni z Větrova (1979), drama Muž na drátě (1986), pohádku Nebojsa (1988) či snímek ze sportovního prostředí Stupně poražených (1988).Toto pásmo obsahuje následující filmy:
Já a bělovous Zrzunda

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.