30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dny francouzské kinematografie

Velká potopa (2003) 6

Francie | 2003 | 87 min.

Na samém konci světa, daleko, daleko od všeho, je na vrcholku kopce útulná farma, kde v poklidu žije jedna rodina. Žáby na úpatí kopce jsou však velmi znepokojené. Již o tom není pochyb: všechny předpovědi se shodují, Zemi zaplaví obrovská povodeň. Tváří v tvář rozbouřenému živlu se žáby shodnou, že pro tentokrát budou jednou jedinkrát komunikovat s lidmi. A tak začíná obrovské dobrodružství, při kterém se zvířata a lidé budou muset naučit žít pospolu. To se však snáze řekne, než udělá. Velká potopa je prvním celovečerním filmem slavného francouzského studia animovaného filmu Folimage. V originálním znění zvířata namluvili slavní herci, například Michel Galabru či Annie Girardotová.

ZeměFrancie
Rok2003
Délka87 min
Věková skupina6
JazykFrancouzština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Jacques-Rémy Girerd
Scénář Jacques-Rémy Girerd, Antoine Lanciaux, Iouri Tcherenkov
Kamera Benoît Razy
Hudba Serge Besset
Střih Hervé Guichard
Kontakt Tamasa Distribution

Biografie

Jacques Rémy Girerd (1952) je francouzský režisér a producent animované filmové tvorby. Vystudoval uměleckou školu v Lyonu. Věnoval se natáčení krátkých snímků, později založil slavné produkční studio animace Folimage a stál u zrodu mnoha animovaných děl, včetně TV seriálů. Sám debutoval celovečerním rodinným filmem Velká potopa (La Prophétie des grenouilles, 2003), pro děti pak dále režíroval snímky Mia a Migou (Mia et le Migou, 2008) nebo Teta Hilda! (Tante Hilda!, 2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.