30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: České novinky

Rodinný film (2015) 15

Česká republika, Německo, Francie, Slovensko, Slovinsko | 2015 | 95 min.

Manželé se vydají na plavbu oceánem a doma zanechají dvě nedospělé děti, pro něž nepřítomnost rodičů znamená získání svobody. Zdánlivě bezstarostný život jim naruší až strach, když se rodiče delší dobu neozývají. Loď rodičů se za bouře převrátila a také se ztratil pes, otcův miláček. Návrat rodičů časově koresponduje s dramatem doma. Syn leží v nemocnici, musí mu být transplantována ledvina. Na základě vyšetření vyjde najevo, že otec ve skutečnosti není synovým biologickým otcem. V okamžiku vrcholící krize doma se ocitáme na opuštěném ostrově, kde pes, který přežil ztroskotání lodi, bojuje o přežití, a to nejen vlastní.

ZeměČeská republika, Německo, Francie, Slovensko, Slovinsko
Rok2015
Délka95 min
Věková skupina15
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Olmo Omerzu
Scénář Olmo Omerzu, Nebojša Pop-Tasić
Kamera Lukáš Milota
Hudba Šimon Holý
Střih Jana Vlčková
Kontakt CinemArt CZ

Biografie

Olmo Omerzu (1984) je slovinský scenárista a režisér tvořící v ČR. Vystudoval režii na FAMU, kde natočil např. krátké snímky Láska (2006) či Druhé dějství (2008). Debutoval úspěšným celovečerním dramatem Příliš mladá noc (2012). Po krátkém filmu Pevnost (2013) natočil další dlouhometrážní drama Rodinný film (2015), jímž bodoval na řadě mezinárodních festivalů.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.