30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Ani ve snu! (2016) 14

Česká republika, Slovensko, Bulharsko | 2016 | 79 min.

„Ty tvoje podivné sny jsou pěkně děsivé. Prober se, sakra!“ Není mnoho dívek, které by se zabývaly parkourem – nebo-li běhaly by po střechách a dělaly na nich salta, lezly bez jištění po zrezivělém lešení a skákaly z jedné stěny na druhou. Pro Lauru je to ale celkem brnkačka a v ulicích Prahy popouští uzdu nejen parkouru, ale také svým divokým myšlenkám. Líbí se jí Luky, ten však o ni nejeví zvláštní zájem. Lauřini rodiče žijí odděleně a její matka si zoufale hledá někoho nového. A od své nejlepší kamarádky se Laura dočká jen žárlivosti a nepochopení – dívčin život je prostě plný zmatku. A když už to nemůže unést, utíká se do světa snů… Jenomže ve chvíli, kdy se svět snů propojuje s realitou a přes její pukliny vyplouvají na povrch naděje i strach, udržet si život v rovnováze je není vůbec jednoduché…

ZeměČeská republika, Slovensko, Bulharsko
Rok2016
Délka79 min
Věková skupina14
JazykČeština
TitulkyAnglické
Režie Petr Oukropec
Scénář Egon Tobiáš
Kamera Tomáš Sysel
Hudba Filip Míšek
Střih Jakub Hejna
Kontakt Cinemart

Biografie

Petr Oukropec (1972), český režisér a producent. Stál za produkcí výrazných českých zejména hraných snímků společnosti Negativ, kterou spoluzaložil. Podpořil začátky filmové tvorby režisérských talentů Saši Gedeona – Indiánské léto (1995), Návrat idiota (1999) – a Davida Ondříčka – Šeptej (1996). Dlouhodobě spolupracuje s režisérem Bohdanem Slámou. Působí jako pedagog na FAMU. Režijně debutoval celovečerním snímkem pro děti Film Modrý tygr (2012).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.