30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Noční horizonty

Black (2016) 18

Belgie | 2016 | 95 min.

Do chvíle, než potká černošská dívka Mavela (15) partu gangsterů zvanou Black Bronx, je jen ztracenou existencí. U nich se však cítí jako doma. V gangu získá přátele, kteří ji zasvětí do života na ulici. A ona tak úplně poprvé zažívá, co znamená někam patřit. Výměnou za tento pocit je však zjištění, že členství v gangu je celoživotním závazkem – jednou vstoupíš a zůstáváš navždy. Mavela však nemá v úmyslu odejít. Jednoho dne však přichází zlom v podobě setkání s Maročanem Marwanem, který je členem jiného, nepřátelského gangu. A jejich láskou na první pohled začíná příběh v duchu Romea a Julie.

ZeměBelgie
Rok2016
Délka95 min
Věková skupina18
JazykArabština, Francouzština, Nizo
TitulkyAnglické, české
Režie Adil El Arbi, Bilall Fallah
Scénář Nele Meirhaeghe, Adil El Arbi, Bilall Fallah, Hans Herbots
Kamera Robrecht Heyvaert
Hudba Hannes De Maeyer
Střih Adil El Arbi, Bilall Fallah
Kontakt Be For Films

Biografie

Bilall Fallah a Adil el Arbi jsou belgičtí filmaři s marockými kořeny. Oba jsou z Bruselu, kde vystudovali na vysoké umělecké škola Luca. Společně režírovali krátký dramatický snímek Bratři (Broeders, 2011) a celovečerní thriller Image (2014), kterým debutovali. Oba oceňované filmy vznikly na základě jejich vlastních scénářů.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.