30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Dokumentární film

Na cestě do školy (2016) 12

Německo | 2016 | 87 min.

Více než tucet dětí z pěti různých kontinentů doprovázíme na jejich cestě do školy. Jejich světy jsou velmi odlišné. Do školy se dostávají různými způsoby. Každý z nich má své vlastní naděje, sny, obavy i pohled na svět. Sdílejí s námi nejen svůj strach z dětské práce, prostituce a kriminality, ale i osobních strasti spojené s ničením životního prostředí a válkami. Dozvídáme se, jak jsou zvědaví, jaký mají hlad po vědění a co je pro ně nejdůležitější. Dívka Perla z Islandu vystihuje jádro věci: „To, co si děti na celém světě přejí ze všeho nejvíc, je někdo, komu mohou důvěřovat a kdo jim pomůže v jejich životě. To je vše – není nic, co by mělo větší hodnotu.

ZeměNěmecko
Rok2016
Délka87 min
Věková skupina12
JazykAngličtina, Francouzština, Hin
TitulkyAnglické, české
Režie Sigrid Klausmann
Scénář Sigrid Klausmann
Kamera Justyna Feicht, John Pennebaker, Lina Luzyte, Ahmad Jalboush, Simon Drescher, Gerardo Milsztein, Jón Karl Helgason, Hoang Dzung, Paul Morkel, Fredy Georg, Ayman Haider, Thorsten Robert Harms
Hudba Christopher Benstead, Nils Frahm, Lea-Marie Sittler
Střih Henk Drees
Kontakt New Docs

Biografie

Sigrid Klausmann (1955) je německá producentka, scenáristka a režisérka. Dříve než začala dráhu filmové dokumentaristky, dlouhodobě se věnovala výuce tance a choreografii. V rámci své tvorby se soustředí na témata spojená s dětmi a mládeží, s nimiž natáčí po celém světě. Debutovala snímkem Budeš létat! (Fliegen wirst du noch!, 2007), z dalších děl uveďme např. Lisettiny děti (Lisette und ihre Kinder, 2009) či TV seriál 199 malých hrdinů (199 kleine Helden, 2013–2015).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.