30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Scout a její příběh (2015) 15

USA | 2015 | 92 min.

Vzpurná Scout pocházející z texaského venkova nemá s bohatým sebevrahem Samem z New Yorku absolutně nic společného. Ba naopak – ti dva jsou naprostými protiklady. Když je však osud svede dohromady, a to přes plot nóbl duševního ústavu, kde je Sam na léčení, vznikne mezi nimi okamžité pouto. Scout má jedinou hodnotu, na které jí doopravdy záleží, ve své mladší sestře Lulu. Ta však zmizí se svým kolotočářským otcem, a tak Scout přesvědčí Sama, aby jí pomohl sestru najít. V kradeném autě obrážejí jedno městečko západního Texasu po druhém. Jenomže ve chvíli, kdy loupež v krámě nedopadne zrovna dobře, stává se z jejich cesty čirý útěk. Snímek je dojemným příběhem dvou ztracených existencí, jež osud svedl k sobě, a nabídnul jim tak novou rodinu.

ZeměUSA
Rok2015
Délka92 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Laurie Weltz
Scénář Laurie Weltz
Kamera Austin Schmidt
Hudba John Dragonetti
Střih Jim Curtis Mol
Kontakt Beverley A. Gordon

Biografie

Laurie Weltzová je filmařka z New Yorku, kde absolvovala studia na Newyorské univerzitě. Věnuje se scenáristice, režii, produkci i střihu. Její umělecké portfolio zahrnuje dokumenty, TV seriály i krátké filmy. Spolupracovala např. s HBO či UK Channel 4. Její celovečerní režijní debut Souboj s aligátory (Wrestling With Alligators, 1998), premiérovaný na festivalu Sundance, získal řadu prestižních ocenění. Respektována je i její scenáristická tvorba.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.