30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Dcera čarodějky (2015) 12

Norsko, Dánsko, Švédsko, Island, Česká republika | 2015 | 96 min.

Dina, dcera čarodějky, zdědila po matce nadpřirozené schopnosti: umí se podívat člověku přímo do duše a vyvolat v něm pocity studu za jeho činy. Když je její matka neprávem obviněna z hrůzných vražd, Dina se rozhodne odhalit pravdu. Dina a její rodina se kvůli tomu ocitají uprostřed nebezpečného boje o moc a v ohrožení vlastního života. Pomůže mladá čarodějka právoplatnému dědici království Dunark k trůnu? Středověká koprodukční fantasy plná draků, čarodějnic a magických praktik byla natáčena mimo jiné v barrandovských studiích.

ZeměNorsko, Dánsko, Švédsko, Island, Česká republika
Rok2015
Délka96 min
Věková skupina12
JazykČeština
TitulkyBez titulků
Režie Kenneth Kainz
Scénář Anders Thomas Jensen
Kamera Lasse Frank
Hudba Jeppe Kaas
Střih Nicolaj Monberg
Kontakt Film Europe s.r.o.

Biografie

Kenneth Kainz (1970) je režisér z Dánska. Úspěšně absolvoval Dánskou národní filmovou školu krátkým snímkem Vzácný pták (En sjælden fugl, 1999). Natáčel reklamní snímky a podílel se také na vývoji TV seriálů. Později debutoval celovečením dramatem Čistá srdce (Rene hjerter, 2006), jímž bodoval na mezinárodních filmových festivalech. Dále se podepsal pod komedii Párová terapie (Parterapi, 2010) a rodinný animovaný film Nosorožec Otto (Otto er et næsehorn, 2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.