30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro mládež

Hřiště (2015) 15

Rusko | 2015 | 104 min.

Kosťa a jeho kamarádi jsou plní mládí a milují pouliční fotbal. Z celé party je právě Kosťa nejlepší a sní o tom, že se jednou stane profesionálním hráčem. Nemůže se však přinutit oslovit trenéra. Kosťova přítelkyně Nasťa sdílí jeho sen, ale pouliční fotbal je Kosťův život – jeho druhý domov, místo, kde se setkává s přáteli a hraje s nimi. Jednoho dne se Kosťův tým střetne s mužstvem z Kavkazu. Ani Rusové, ani Kavkazané však nejsou ochotni se o své hřiště s tím druhým dělit. Uspořádají tak turnaj na tři zápasy, přičemž vítěz získá celé hřiště jen pro sebe! A tady už nejde jenom o fotbal. Je to válka a v ní jde i o život!

ZeměRusko
Rok2015
Délka104 min
Věková skupina15
JazykRuština
TitulkyAnglické, české
Režie Edward Bordukov
Scénář Edward Bordukov
Kamera Paul Emelin
Hudba Alexandr Sokolov
Střih Ekaterina Pivneva, Alexandr Koshelev
Kontakt ANT!PODE SALES & DISTRIBUTION

Biografie

Eduard Bordukov (1979) je ruský scenárista a režisér s minulostí špičkového sportovce. Vystudoval důlní elektroinženýrství na Moskevské státní hornické univerzitě. Současně se věnoval sportu, patřil k předním ruským atletům ve specializaci na dlouhý běh. Později absolvoval kurz filmové režie na moskevské filmové škole Artkino. Natočil krátkometrážní snímky Sám (Odín, 2010), Krize (Krizis, 2011) a Aréna (2012), debutoval celovečerním dramatem Hřiště (Korobka, 2015).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.