30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež

Já Baryk a můj krtek (2002) -

Česká republika | 2002 | 7 min.

Jeden z dvanácti příběhů, z nichž každý je věnovaný vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká, přináší spoustu veselých i napínavých příhod. V celém cyklu se o jednotlivých zvířatech dozvíme i zajímavé podrobnosti z jejich života – třeba, že zajíc je jako velbloud – nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu, jaký je rozdíl mezi vránou a havranem, kolikrát je větší blecha krtčí než ta psí a další mnohé informace, které určitě často neznají ani dospělí.

ZeměČeská republika
Rok2002
Délka7 min
Věková skupina-
JazykČeština
Režie Jiří Kubíček
Scénář Edgar Dutka
Kamera Zdeněk Kovář
Hudba Petr Skoumal
Střih Gaia Vítková
Kontakt Krátký Film Praha a.s.

Biografie

Jiří Kubíček (1944), scenárista a režisér, absolvoval katedru loutkářství na DAMU. Pracoval jako režisér a dramaturg v Divadle Spejbla a Hurvínka, dramaturgii řídil i v Krátkém Filmu Praha, krátce vedl Studio Bratři v triku. Spoluzakládal katedru animované tvorby na FAMU, kde je v současnosti pedagogem. Napsal náměty a scénáře k mnoha animovaným filmům a TV seriálům, např. Pat a Mat, příběhy Spejbla a Hurvínka či Fimfárum 1–3. Sám režíroval animovaný seriál Já Baryk (2002).Tento film je součástí pásma Pásmo animovaných filmů - Adolf Born 1.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.