30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Jak ukrást psa (2014) 8

Jižní Korea | 2014 | 109 min.

Ji-so má deset a žije v pojízdné pizzerii. Její otec je mimo město a maminka postrádá smysl pro realitu, a tak se dívka rozhodne obstarat se vlastní dům. Narazí na plakát, na kterém někdo hledá ztraceného psa a nabízí odměnu pět set dolarů. Přijde tedy s tajným plánem, který tkví v ukradení psa bohatých majitelů a jeho následném navrácení za tučnou odměnu. Spolu s kamarádkou si Ji-so vyhlédne psa Wollyho, který patří starší bohaté dámě. Také se spřátelí s dobrosrdečným bezdomovcem, který je zasvětí do svých mouder. Na stopě Wollymu je však i synovec staré dámy, který si dělá zálusk na dědictví své tety. Podaří se Ji-so dovést svůj zákeřný plán do konce?

ZeměJižní Korea
Rok2014
Délka109 min
Věková skupina8
JazykKorejština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie KIM Sung-Ho
Scénář KIM Sung-Ho, SHIN Yeon-Shick
Kamera KIM Hyoung-Ju
Hudba KANG Min-Kook
Střih LEE Jin
Kontakt 9ers Entertainment

Biografie

Kim Sung-Ho (1970) je jihokorejský scenárista a režisér. Absolvoval architekturu na Jonsejské univerzitě v Soulu a mediální studia Univerzitě New School v New Yorku. Debutoval celovečerním hororem Into the Mirror (Geoul Sokeuro, 2003). Dále natáčel především dramatické snímky, jako např. Fantastic Parasuicides (Pantaseutol Jasaljodong, 2007), Short! Short! Short! (Hwangkeumshidae, 2009) nebo Bojující rodina (Hwaiting Faemili, 2012).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.