30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Frajeři ve Vegas (2013) 15

USA | 2013 | 104 min.

Celoživotní přátelé se na stará kolena rozhodnou svůj život ještě jednou pořádně roztočit. Jeden z nich, zapřisáhlý starý mládenec, totiž chystá překvapivou svatbu a to je ideální příležitost. Cíl? Jak jinak – Las Vegas. V Brooklynu znali tuhle veselou čtyřku kamarádů všichni, život je ale nakonec zavál každého jinam. Jeden je sám v Brooklynu, druhý se svou ženou na Floridě, třetí žije v Jersey se synem. Z ospalosti je vytrhne až telefonát toho čtvrtého, bohatého právníka z Malibu, který jim oznámí, že konečně požádal svoji o polovinu mladší přítelkyni o ruku. Je rozhodnuto – potkají se v Las Vegas a bude to rozlučka se svobodou, jak se sluší a patří. Jakmile ale dorazí na místo, zjišťují, že tohle už není Vegas, jak ho znali… Čtyřka starých přátel však dobře ví, proč do starého města hříchu přijela, a začne jej tak znovu dobývat.

ZeměUSA
Rok2013
Délka104 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Jon Turteltaub
Scénář Dan Fogelman
Kamera David Hennings
Hudba Mark Mothersbaugh
Střih David Rennie
Kontakt Bontonfilm CZ

Biografie

Jon Turteltaub (1963) je americký režisér a producent. Absolvoval Wesleyanskou univerzitu a filmová studia v Kalifornii. Začínal TV snímky, debutoval celovečerní komedií Tři stateční (3 Ninjas, 1992), ve stejném žánru natočil i další divácky úspěšný film Kokosy na sněhu (Cool Runnings, 1993). Z jeho režisérské dílny dále vyšly snímky Fenomén (Phenomenon, 1996), Kid (The Kid, 2000), Lovci pokladů 1–2 (2004, 2007) nebo Čarodějův učeň (The Sorcerer’s Apprentice, 2010).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.