30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Revival (2013) 15

Česká republika | 2013 | 111 min.

Smoke, to byli čeští Rolling Stones. Za nejasných okolností se ale v roce 1972 rozpadli a každý ze čtyř bývalých muzikantů se s údělem rockera ve výslužbě vyrovnal po svém. Mají teď za sebou každý svůj život a svůj vlastní příběh. Stejně různé jsou tak jejich pohnutky k oživení kapely – peníze, touha po ztracené slávě, touha pomoci kamarádovi, anebo se ještě jednou pořádně odvázat. Jejich světy se potkávají a oni si začínají užívat hudby, kamarádství a života na pódiu i za ním. Nejen členy kapely, ale i všechny okolo čeká spousta zábavy a často velmi překvapivých a komických situací. A také se konečně podaří rozluštit jedno velké tajemství – proč se vlastně skupina rozpadla.

ZeměČeská republika
Rok2013
Délka111 min
Věková skupina15
JazykČeština
Režie Alice Nellis
Scénář Alice Nellis
Kamera Matěj Cibulka
Hudba Jan Ponocný
Střih Filip Issa
Kontakt Bontonfilm CZ

Biografie

Alice Nellis (1971) je česká scenáristka a režisérka. Absolvovala anglistiku a amerikanistiku, studovala též scenáristiku na FAMU. Debutovala celovečerním snímkem Ene bene (2000). Její filmová tvorba se dotýká zejména tematiky mezilidských vztahů. Z realizací uveďme např. komedii Výlet (2002) či dramata Tajnosti (2007), za který získala ocenění Český lev, Mamas & Papas (2010) a Perfect Days (2011). Režisérka spolupracovala také na TV seriálu Nevinné lži (2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.