30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 15

USA, Nový Zéland | 2013 | 161 min.

Další dobrodružství hobita Bilba Pytlíka na jeho společné pouti s čarodějem Gandalfem a třinácti trpaslíky vedenými Thorinem Pavézou. Všichni se vydali na výpravnou cestu, jejímž cílem je získat zpět Osamělou horu a ztracené království trpaslíků Erebor. Poté, co přežili začátek své neočekávané cesty, pokračuje tato společnost směrem na Východ a cestou potkává kožoměnce Medděda a v lese Mirkwood plném nástrah se střetává s houfem obřích Pavouků. Když se jim podaří uniknout ze zajetí nebezpečných lesních elfů, pokračují k Jezernímu městu a nakonec k samotné Osamělé hoře, kde musí čelit největšímu nebezpečí v podobě Šmaka – nejstrašlivější nestvůry, která prověří nejen jejich odvahu, ale i pevnost jejich přátelství a smysluplnost celé pouti.

ZeměUSA, Nový Zéland
Rok2013
Délka161 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Peter Jackson
Scénář Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson, Guillermo del Toro
Kamera Andrew Lesnie
Hudba Howard Shore
Střih Jabez Olssen
Kontakt Warner Bros. CZ

Biografie

Peter Jackson (1961) je scenárista, režisér, producent z Nového Zélandu. Filmem se zabýval již od mládí. Debutoval sci-fi komedií Bad Taste – Vesmírní kanibalové (Bas Taste, 1987), světového úspěchu dosáhl zejména filmovými adaptacemi díla J. R. R. Tolkiena, které přetavil v trilogii Pán prstenů (Lord of the Rings, 2001–2003) a v dobrodružství Hobita (Hobit, 2012–2014). Z dalších filmů připomeňme např. Nebeská stvoření (Heavenly Creatures, 1994) či Pevné pouto (The Lovely Bones, 2009).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.