30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutě filmů pro mládež

Králové léta (2013) 14

USA | 2013 | 95 min.

Jedinečná komedie o tom, že rodině nelze jen tak utéct. Trojice dospívajících přátel – Joe, Patrick a výstřední, nepředvídatelný Biaggio – se s vidinou nejvyšší nezávislosti rozhodne strávit léto v lese, kde si postaví dům a živí se „dary“ matky přírody. Mladíci zažívají pocit osvobození se od pravidel, vyžadovaných jejich rodiči. Idylické léto se však brzy stává testem přátelství. Všichni tři se učí vděčnosti za rodinu – ať už tu, do které se člověk narodí, nebo tu, kterou sám vytvoří.

ZeměUSA
Rok2013
Délka95 min
Věková skupina14
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Jordan Vogt-Roberts
Scénář Chris Galletta
Kamera Ross Riege
Hudba Ryan Miller
Střih Terel Gibson
Kontakt Peter Šándor

Biografie

Jordan Vogt-Roberts je americký scenárista, režisér a producent. Jeho krátký snímek Úspěšní alkoholici (Successful Alcoholics, 2010) byl s úspěchy uveden na řadě festivalů. Režisér je autorem videofilmu S příchutí máty (Mint in Box, 2009), TV seriálů Svobodní tátové (Single Dads, 2009), Údolí smrti (Death Valley, 2011) či komediální TV show Všehochuť (2011). Debutoval celovečerním komediálním snímkem Králové léta (The Kings of Summer, 2013).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.