30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Panoráma

Rivalové (2013) 15

USA, Německo | 2013 | 123 min.

Závratná rychlost, adrenalin proudící v žilách, krásné dívky a nezkrotná touha po vítězství. Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích spolu soupeří dva dlouholetí rivalové. James Hunt je neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič, Niki Lauda zase dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. Film vypráví skutečný příběh dvou pilotů, byli soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Přestože soupeřili, byli také jeden pro druhého inspirací. Přes jejich rozdílnost je v životě pojilo zvláštní přátelství. Ale rivalita je hnala ke stále riskantnějším výkonům. Titul mistra světa mohl získat jen jeden...

ZeměUSA, Německo
Rok2013
Délka123 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Ron Howard
Scénář Peter Morgan
Kamera Anthony Dod Mantle
Hudba Hans Zimmer
Střih Daniel P. Hanley, Mike Hill
Kontakt Bioscop

Biografie

Ron Howard (1954) je americký scenárista, režisér, producent i herec. V rámci svého filmového vzdělání navštěvoval kurzy režie, debutoval celovečerním filmem Grand Theft Auto (1977). Jeho nezávislá filmová tvorba zahrnuje uznávaná díla Oheň (Backdraft, 1991), Navždy a daleko (Far and Away, 1992), Apollo 13 (1995), drama Čistá duše (A Beautiful Mind, 2001), za který navíc získal několik Oscarů, či snímek Rivalové (Rush, 2013). Howard natáčí také dokumenty a věnuje se TV realizacím.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.