30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

Slavík (2014) 11

Francie, Čína | 2014 | 92 min.

Zhigen je rolník, který se před více než dvaceti lety přestěhoval do Pekingu, aby zde mohl jeho syn studovat na univerzitě. Jednoho dne se rozhodne vypravit na dlouhou cestu z Pekingu do Yangshua, aby splnil slib, který dal kdysi své ženě – vrátit ptáčka, který mu byl v metropoli jediným společníkem, zpět do rodné vísky. Zhigenova krásná a bohatá snacha Qianing má úspěšně rozjetou pracovní kariéru, a tak svého tchána požádá, aby s sebou vzal i vnučku Renxing, která vyrostla v luxusních poměrech. A tak se ti dva vydávají na společnou cestu – dědeček ke své minulosti a vnučka za poznáním svých kořenů. Manželé Chongyi a Qianing mají zase možnost přemýšlet o smyslu jejich života, který je čistou honbou za penězi a úspěchem.

ZeměFrancie, Čína
Rok2014
Délka92 min
Věková skupina11
JazykMandarin
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Philippe Muyl
Scénář Philippe Muyl and Ning Ning
Kamera Sun Ming
Hudba Armand Amar
Střih Kako Kelber and Manu de Sousa
Kontakt Kinology

Biografie

Philippe Muyl (1953) je francouzský scenárista, režisér a producent. Vystudoval filozofii, grafická umění a reklamu, jíž se pak dlouhodobě živil. Později si založil produkční společnost a natáčel reklamní snímky. V celovečerním formátu se představil dramatem Strom pod mořem (L'Arbre sous la mer, 1985). Renomé si vydobyl snímky Kuchyň a závislosti (Cuisine et Dépendances, 1993), Kráva a prezident (La vache et le president, 2000) a Motýl (Le papillon, 2002).

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.