30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž hraných filmů pro děti

StaLOSe o Vánocích (2013) 7

Nizozemsko | 2013 | 81 min.

Když se Max dozví, že otec na Vánoce nepřijede, je přesvědčen, že tento rok to bude samá nuda. Když se však objeví pan Los, Max už si není tak jistý. Tohle je totiž obrovský los s velkou tlamou, velkým srdcem, který umí mluvit a hlavně vše dramatizuje. Tvrdí, že běžel ve zkušebním spřežení se Santa Clausem, ztratil kontrolu nad sáňkami, havaroval a poranil si nohu. Musí teď najít Santu, jinak na Vánoce nikdo nedostane dárky. Bude Max schopen pomoct panu Losovi a Santovi, aby se vrátili ke své misi?

ZeměNizozemsko
Rok2013
Délka81 min
Věková skupina7
JazykNizozemština
TitulkyAnglické, simul. překlad cz
Režie Lourens Blok
Scénář Daan Bakker, Marco van Geffen
Kamera Philip van Volsem
Hudba Jorrit Kleijnen, Alexander Reumers
Střih Annelies van Woerden
Kontakt Attraction Distribution

Biografie

Lourens Blok (1978) je nizozemský režisér. Nizozemskou filmovou a TV akademii v Amsterdamu absolvoval snímkem Láska, smrt a neviditelná kytara (Liefde, Dood & Luchtgitaar, 2006). Jeho celovečerním debutem se stal úspěšný rodinný snímek Hrdinové z Daranu (The Seven of Daran: the Battle of Pareo Rock, 2008). Z další Blokovy tvorby uveďme dramata Nováčci (Feuten het Feestje, 2013 a Stalo se o Vánocích (Midden in De Winternacht, 2013). Režisér natáčí také TV seriály a filmy.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.