30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Mezinárodní soutěž animovaných filmů pro děti

Chrabrý kapitán (2014) 0

Austrálie | 2014 | 8 min.

Will objeví v otcově skříni krabici vzpomínek a spolu se svým věrným kocourem se vydává na fantastickou námořní plavbu. Williho představivost jede na plné obrátky. Tváří v tvář jistému nebezpečí před ním stojí úkol – stát se chrabrým kapitánem.

ZeměAustrálie
Rok2014
Délka8 min
Věková skupina0
JazykBez dialogů
TitulkyBez titulků
Režie Katrina Mathers, Graeme Base
Scénář Graeme Base
Kamera The Lampshade Collective
Hudba Jesse Harlin
Střih The Lampshade Collective
Kontakt The Lampshade Collective

Biografie

Katrina Mathersová je australská herečka, scenáristka, režisérka a producentka. Začínala v TV prostředí. Věnovala se produkci krátkých filmů, později spolurežírovala komedii Šílený Richard (Crazy Richard, 2002). Samostatně realizovala krátké komedie Rozhodčí (The Referees, 2003) či N pro Nelly (N for Nelly, 2005). Graeme Base (1958) je australsko-britský spisovatel, scenárista, ilustrátor i režisér. Mezi jeho nejznámější knihy určené dětem patří Animalia, která se stala podkladem pro stejnojmenný TV seriál, a Jedenáctá hodina (The Eleventh Hour). Tento film je součástí pásma Soutěžní animace 1.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.