30/5 — 5/6/2024
64. mezinárodní festival filmů
pro děti a mládež

ARCHIV filmového programmu


Zpět

Sekce: Soutěž celovečerních hraných debutů - evropské první filmy

Povolení k pobytu (2013) 15

Velká Británie | 2013 | 89 min.

Charismatický afghánský teenager Omar se nachází na nejisté životní křižovatce. Právě totiž probíhá proces rozhodování o jeho statusu uprchlíka. Příjezd jednoho chlapce z Omarovy domovské země však může jeho šance ohrozit. Dostává se do situace, jejíž výsledek může znamenat otázku života a smrti. A jedinou možností je buďto říci neuvěřitelnou pravdu, nebo si vymyslet hodně dobrý příběh. Pro Omara a tisíce jemu podobných, kteří přijedou sami a vystrašeni k břehům britských ostrovů, je systém udělování azylu krutou hrou náhody.

ZeměVelká Británie
Rok2013
Délka89 min
Věková skupina15
JazykAngličtina
TitulkyČeské
Režie Bruce Goodison
Scénář Bruce Goodison, Charlotte Colbert
Kamera Feliex Wiedemann
Hudba ALT-J
Střih Andrew Hulme
Kontakt Kate Cook, James Levison

Biografie

Bruce Goodison (1964) je britský scenárista, režisér a producent. Patří k uznávaným a oceňovaným dokumentaristům a TV tvůrcům. Režíroval např. snímky Naše Sam (Our Sam, 2003), Hrdinové letu 93 (The Flight That Fought Back, 2005), Naše válka (Our War, 2011) či Můj vrah (My Murder, 2012). Spolupracuje též na relizaci TV seriálů, uveďme např. Deset dní do války (Ten Days to War, 2008). Drama Povolení k pobytu (Leave to Remain, 2013) je režisérovým celovečerním hraným debutem.

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.